Mysig vintertur

En båttur på vårvintern kan vara magisk. Ännu bättre blir den om man förbereder en varm soppa i termos och tar med ut. 👌 För att höja mysfaktorn ytterligare - ta med torr ved och tänd en eld.

Passa på att njuta av stillheten så här års.

Gulaschsoppa på högrev

- ja, den smakar minst lika gott efter en båttur som efter skidåkning 😋

Ingredienser

4 portioner

600 g högrev

4 schalottenlökar

3 röda paprikor

1 röd peppar (chili)

2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin)

2 msk olja

4 vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver

3 msk konc kalvfond

5 dl vatten

6 medelstora potatisar

4 msk tomatpuré

salt

peppar

Till servering

2 dl yoghurt eller gräddfil

färsk timjan

Gör så här:

Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.

Skala löken och skär i grova bitar. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i bitar. Dela, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Mortla kumminen.

Bryn köttet i oljan i en stor gryta. När köttet fått fin färg lägg ner lök, pressad vitlök och chili och fräs tills löken är genomskinlig.

Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter utan omrörning. Tillsätt kummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.

Skala och skär potatisen i bitar, ca 3 cm stora. Tillsätt potatis, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med bröd och yoghurt eller gräddfil och krydda med färsk timjan.