Praktiska appar

Av Sweboat
Fler och fler har med sig smarta telefoner och surfplattor när de kastar loss. Här är några tips på appar som kan göra båtlivet ännu roligare och lättare:


Ankringstips och båtspel
Försäkringsbolaget Atlantica har två gratis appar, Ankringstips och Båtspelet. I Ankringstips finns 200 tips om ankringsplatser längst kusten med lite historia och anekdoter samt information om vad man kan göra på platsen. I Båtspelet kan du utmana dig själv och andra i båtlivskunskap i 600 frågor.
Klicka här för att ladda hem Ankringstips och Båtspelet (Android och Iphone).
Anchor
Sov gott om natten
Det finns flera appar som fungerar som ankarvakter. Bland annat ”Anchor Watch” som använder GPS-funktionen i mobilen eller surfplattan för att hålla koll på båtens position när du ligger
på svaj.
Klicka här för att ladda hem Anchor watch till Android och här för Iphone.

Eniro
Hitta på sjön
Eniros mobilapp På sjön visar vägen till restauranger, mackar, gästhamnar m.m.
Klicka här för att ladda ner På sjön till Iphone och här för Android.
sjösäker
Bli säker på sjön
Praktiskt Båtägande och Svenska sjö har tagit fram appen Sjösäker. Här får du information om första hjälpen, råd om hur du hanterar sjukdomar och olyckor, felsökningsguide vid motorstopp, aktuellt väder och allmänt båtvett.
Klicka här för att ladda ner Sjösäker för Iphone och här för Android.


Gästhamnsguiden
Gästhamnsguiden
Här presenteras nästan 500 gästhamnar runt Sveriges långa kust, i de stora insjöarna och alla våra kanaler. Du söker utifrån din position eller vilket område i Sverige du ska besöka. Klicka här för att ladda ner Gästhamnsguiden för Android och här för Iphone.
Seapilot
Navigation med AIS-data
Seapilot bygger på yrkessjöfartens standard för elektronisk navigering och är den första navigeringsappen med AIS-data. Det gör att du kan se båtar och fartyg med AIS-transponder. Dessutom får du väder i realtid från fler än 60 väderstationer i Sverige.
Klicka här för att ladda hem Seapilot (Iphone/Ipad)


SailDroid
App som innehåller en uppsättning nautiska applikationer som kompass, knop-mätare, position och avståndsmätning.
Klicka här för att ladda ner SailDroid för Android.VIVAVäder och vind
SSRS Kustväder är en gratis app som visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och förhållanden. Den innehåller en detaljerad tvådygnprognos, timme för timme, med vind, vågor, ström, vattentemperaturer och vattennivå.
ViVa, Sjöfartsverkets Vind & Vatten app är även den gratis och visar vind- och vattenvärden i realtid från ett antal mätstationer runt Sveriges kuster samt i vissa sjöar.
Klicka här för att ladda ned SSRS Kustväder (Android och Iphone)
Klicka här för att ladda hem ViVa (Android och Iphone)


Aktuellt promoImage promoImage
Evenemang promoImage promoImage
Powered and produced by Carismar Software