Nyttiga länkar till båtlivet

Av Sweboat
Mycket matnyttigt om båtlivet finns att hitta här på Upptäck Båtlivet. Men här kommer några tips på fler källor till information för dig som vill delta i forumdiskussioner, veta mer om begagnade båtar, läsa båttester eller bara drömma dig ut på havet.


Gullholmens gästhamn
Gullholmens gästhamn en helg i september.
Fotograf: Jens AugustinssonBåtportaler

SBU - Svenska Båtunionen - Samlande organ för många av landets båtklubbar. Ett bra sätt att söka efter en båtklubb nära dig.

Maringuiden.se - stort och välbesökt forum där du förmodligen snabbt kan få svar på dina frågor om allt mellan masttopp och propeller. Plus artiklar, annonser och mycket annat som rör båtlivet.

Hamnen.se - Nyheter, båtannonser, tips på gäst- och naturhamnar och forum för båtsnack.

DagensBåtliv.se - En båttidning som bara finns på nätet. DagensBåtliv.se skriver om båtliv, navigation, säkerhet med mera.

Svenska Kryssarklubben - En allmännyttig ideell organisation som arbetar för att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap, och dela erfarenheter för ett säkrare båtliv.

Båtfakta och annonser

SökBåt.se - Sveriges största båtdatabas med fakta om mer än 9 000 båtmodeller.

Sailguide.com - Fakta och prisstatistik på tusentals segelbåtar samt båtannonser.

Båtbörsen.se - Annonssajt med tusentals båtar till salu.

Båttidningar

Praktiskt Båtägande - Båttidningen för dig som gör det mesta själv. Praktiska tips och gör-det-själv-artiklar, verktygs- och utrustningstester samt resmålsreportage och återtester av gamla motor- och segelbåtar.

Båtnytt - Båttidningen för dig som vill läsa tester av nya motor- och segelbåtar, motortester, praktiska guider, följa politiska frågor som rör båtlivet eller inspireras av färdmåls- och mässreportage från Sverige och utomlands.

Vi Båtägare - Den renodlade motorbåtstidningen med hårdföra nybåtstester och reportage om gamla klassiker. Även en del om teknik ombord och navigation.

Segling - Båttidningen för dig som gillar segelbåtar och segling.

På Kryss - Medlemstidning för Svenska Kryssarklubben, som bland annat verkar för att främja det kustnära och lilla båtlivet. Klubben har också en omfattande ungdomsverksamhet med skut- och jollesegling.

Båtliv - Medlemstidning för Svenska Båtunionen. Hemsidan är ständigt aktuell med nyttig information för alla båtintresserade. Båtliv driver också en aktuell båtpolitisk debatt som berör alla båtägare.

Search Magazine - Livsstilsmagasin för aktiva seglare.
Karta över marinhandlare och servicevarv

Karta över marinhandlare och servicevarv

Sweboat är båtbranschens riksförbund och har drygt 400 medlemsföretag i åtta branschgrupperingar inom båtindustrin – Båt...

Aktuellt promoImage
Powered and produced by Carismar Software